Vadelma-Domino -täytekakku tumma sokerikakkupohja, vadelma-domino -täyte ja mascarponekerma kuorrutus.

TUMMA SOKERIKAKKUPOHJA
(12 henk.)
4 kananmunaa (n. 200 g)
42 g tummaa kaakaojauhetta
140 g sokeria
98 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(tehty 0.7 sokerikakkupohja -ohjeella)
1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
2. Suihkuta vuokaspray 20 cm vuoan pohjalle ja reunoille (PME), mikäli käytät tavallista kakkuvuokaa, niin laittaisin myös leivinpaperin pohjalle ja reunoille vuokasprayn lisäksi.
3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 10 min.
4. Yhdistä keskenään kaakaojauhe, vehnäjauho ja leivinjauhe ja vaniljasokeri, lisää nämä kananmuna-sokerivaahdon joukkoon varovasti käännellen.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
6. Kokeile kypsyys tarvittaessa tikun avulla, kypsä kakkupohja alkaa myös irrota vuoan reunoista.
7. Kumoa kypsä kakkupohja jäähtymään.

KOSTUTUS
1 – 1,5 dl maitoa
1,5 tl vaniljasokeria
VADELMA-DOMINOTÄYTE
250 g pakasta tai tuore vadelmaa
1 dl vispikermaa
1 dl flora vanillaa
150 g Valio vadelma hedelmäinen jogurtti
250 g mascarponea
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivatetta
100 g Dominokeksejä
1. Keitä vadelmat kattilassa.
2. Leikkaa Dominokeksit paloiksi.
3. Soseuta vadelmaseos blenderin avulla ja paseeraa siivilän läpi.
4. Lisää liivatteet kylmään veteen.
5. Yhdistä keskenään vadelmaseos, mascarpone, vadelmajogurtti, tomusokeri ja vaniljasokeri, sekoita hyvin keskenään.
6. Vatkaa toisessa kulhossa vispikerma ja flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi.
7. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
8. Yhdistä liivateseos vadelmaseoksen joukkoon ja sekoita.
9. Lisää lopuksi joukkoon myös vispatut kermat.
10. Kääntele lopuksi joukkoon Donimokeksien palaset.
11. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, lisää yksi osa tarjoilualustan päälle ja kostuta pohja.
12. Laita kakkupohjan ympärille reunakalvo.
13. Lisää vadelmatäytteestä puolet pohjan päälle ja jatka kunnes kakku on täytetty, kostuta myös päällimmäinen kerros.
14. Laita kelmu kakun päälle ja nostaan kylmään yli 4 tunniksi, mieluiten yönyli.

KUORRUTUS & KORISTELU
Vadelmia
Orvokkeja
Mustikan varpuja
Koristerakeita
Mini Oreo crunchies dipped -keksejä
250 g mascarponea
4 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
vaaleanpunaista pastaväriä tai punajuuren lientä tilkka
1. Lisää keskenään mascarpone, vispikerma, tomusokeri, vaniljasokeri ja väriainetta.
2. Vatkaa kuorrute jämäkäksi vaahdoksi.
3. Kuorruta kakku lastan ja raapan avulla.
4. Koristele vadelmilla, mini oreo kekseillä, orvokeilla, mustikan varvuilla ja koristerakeilla.



